6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Operasyonda gözaltı sayısı artıyor

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 12 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınanların sayısı 41'e yükseldi. Şüphelilerden 6sı, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün saat 07.00 sıralarında çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik Konya merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, Nevşehir, Karaman, Afyonkarahisar, Mersin, Şanlıurfa, Yozgat, Adana, Diyarbakır ve Antalya'da eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti.

Yapılan operasyonlarda Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı N.A.'nın da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ikinci gününde gözaltına alınanların sayısı 41'e yükselirken, 6 kişi ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'ne getirilen 1'i kadın 41 kişi, ikinci kez sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, kontrollerin ardından sorgularının devamı için KOM Şubesi'ne götürüldü.

Konya polisi, Okyanus Şirketler Grubu'nun tıbbı malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmalara yönelik baskı, şantaj, sahtecilik, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yaparak çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu iddiasıyla 2008 yılı Nisan ayında şirketin binasında ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile bazı hastanelerde arama yapmış, ihale evrakları ve bilgisayarlara el koymuştu.

Bilgisayarlar ve evraklardaki incelemelerin o tarihten beri devam ettiği ve elde edilen delillerin ardından ikinci operasyonun gerçekleştirildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?