30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Organ nakliyle hayat buldu

KARISI HASTALIĞINI NEDENİYLE TERK ETTİ, ORGAN NAKLİYLE HAYAT BULDU

Konya'da böbrek yetmezliği hastalığının ortaya çıkmasının ardından eşinin boşanma davası açtığı 29 yaşındaki Adem Altun, gerçekleştirilen böbrek nakliyle yeniden hayat buldu.

26 Nisan 2011 tarihinde Mersin'in Mut ilçesinde trafik kazası geçiren ve 3 gün süren yaşam mücadelesinin ardından dün beyin ölümü gerçekleşen bir çocuk babası 26 yaşındaki Mehmet Uysal'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Erikoğlu ve ekibi Uysal'ın 4 organını başarılı bir operasyonla aldı. Uysal'ın bir böbreği Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Böbrek yetmezliği çeken hastalar arasında yapılan tetkiklerden organın, 3 yıl önce böbrek yetmezliği çekmeye başlayan ve 2 yıldır haftada 3 gün diyalize giren 29 yaşındaki Adem Altun'a uygun olduğu belirlendi. Bunun üzerine Doç. Dr. Erikoğlu ve ekibi 2 saat süren bir operasyonla Altun'a böbreği nakletti.

EŞİ TERKEDİNCE ANNESİ BAKTI

Oğlunun başından biran olsun ayrılmayan anne Dudu Altun, "Oğlum evlendikten bir süre sonra fıtık ameliyatı nedeniyle hastaneye gitti. Burada oğlumun böbrek hastası olduğu ortaya çıktı ve diyalize girmeye başladı. İşinden ayrılan ve zor günler yaşayan oğlumu eşi de hasta olduğu için bakamayacağını söyleyerek terk edip, 4 ay öncede boşanma davası açtı. Oğlum sağlığına kavuşuyor seviniyorum, ancak vefat eden genç için ise çok üzüldüm" şeklinde konuştu.

Hasta olduktan sonra çok kötü günler geçirdiğini belirten Adem Altun ise, herkesin şifa bulmasını istediğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, "2 yıldır diyalize giren hastamıza, Karaman'a beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızdan aldığımız böbreği naklettik. Şuanda hastamızın durumu gayet iyi, bir kaç gün içinde taburca etmeyi planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 15:29:05
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 16:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?