6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Organik patates satışa çıktı

Konya'da, kamu kurumlarının desteğiyle çiftçilerin yetiştirdiği organik patates kilosu 1 liradan satışa sunuldu.

Muhacir Pazarı'nda organik patatesin satılacağı stant önünde düzenlenen törene Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner ve Tarım İl Müdürlüğü yetkileri katıldı.

Standın açılışı kurdele kesilerek yapılırken, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, organik patatesin Meram ilçesi Güneydere ve Evliyatekke köylerinde 61 çiftçi tarafından yetiştirildiğini, hasat döneminde de 400 ton ürün elde edildiğini söyledi. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, organik ürün çeşidinin artırılmasına destek vereceklerini bildirdi. Kalaycı, organik ürünlerinin satışının Melikşah Pazar Alanı'nda yapılabilmesi için düzenleme çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Vali Yardımcısı Mustafa Karacak da, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Meram Ziraat Odası'nın desteğiyle yetiştirilen patatesin üretici ve tüketiciye faydalı olmasını ümit ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından "Leydi Olimpia" cinsi organik kızartmalık patates Konyalılar'ın daha ucuza tüketmesi için kilosu 1 liradan satışa sunuldu.

15 ve 25 kiloluk filelerde satılan organik patatesin ilk alıcısı Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı oldu. Başkan Kalaycı 15 kilo patates alırken, kızartılan patateslerde tüketicilere ikram edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?