4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Organları 3 kişiye hayat verecek

Karaman'da çıkan bir tartışmada silahla yaralanan oğlunu görmeye gittiği hastanede düşerek beyin kanaması geçiren şahsın, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yakınları tarafından organlarını bağışlandı. Gerçekleştirilen operasyon sonucu alınan organlar, Ankara ve Bursa'da bulunan 3 hastaya hayat verecek.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün, çıkan bir tartışmada oğlunun silahla yaralanması haberi üzerine Karaman Devlet Hastanesi'ne oğlunu görmeye giden Ayhan Ayarslan (60), hastanede düşerek beyin kanaması geçirdi.

Konya Numune Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınan Ayhan Ayarslan'ın gece saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Ayhan Ayarslan'nın organları doktorların çabası sonucu yakınları tarafından bağışlandı. Operasyon, Ankara'dan organları alacak heyetin gelmesiyle Uzman Doktor Ayhan Onur başkanlığında yaklaşık 3 saat sürdü. Alınan organlardan Karaciğer, Ankara Üniversitesi Hastanesi'ne, böbreklerden biri Bursa Uludağ Hastanesi'ne, diğeri Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne ve kornealar da Kornea Bankası'na gönderildi.

Operasyondan sonra açıklamaya yapan Uzman Doktor Ayhan Onur, "Hastamız bize Karaman'dan bir kaza sonucu beyin kanamasıyla geldi. Dün öğle itibariyle hastanın beyin ölümü kararı verdik. Organlar için başvurduğumuz aile, ulu gönüllük gösterdi. O acıların içinde yapılması güç bir şeydi. Aileye özellikle teşekkür ediyorum" dedi. Karaciğer, 2 böbrek ve 2 adet korneası alınan hastanın kalbini alma şanslarının daha önceden kalp hastası olduğu için olmadığını ifade eden Onur, "Alınan organlar hiç tanımadıkları 3 kişinin hayatını kurtaracak. Bazen yapacak bir şey kalmıyor. Beyin ölümü gerçekleştiği zaman insanları bizim yaşatabilme şansımız yok. Yapabileceğimiz tek iyilik bundan sonra bu insanların organlarıyla başka insanlara hayat vermek. Biz de onu yapmaya uğraşıyoruz. Zorlanıyoruz, çünkü yakınlarını kaybetmiş birinin yakınına organlarını bağışlar mısınız demek biraz uç durum. Bu bizim görevimiz. İnsanlardan acılarına rağmen anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Operasyonla alınan organlar özel kutulara konulduktan sonra sabah erken saatlerde Ankara'ya gönderildi. Ayhan Ayarslan'nın cenazesi ise defnedilmek üzere yakınları tarafından memleketi Karaman'a götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali güzel IP: 88.226.204.xxx Tarih : 10.09.2007 07:52:58

merhuma ALLAHtan rahmet yakınlarına başsaglıgı diler,yaptıkları büyük fedakarlığın herkese örnek olmasını temenni ederim