6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Organları 3 kişiye umut oldu

Geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Karamanlı 80 yaşındaki Ahmet Bülbül'ün karacigeri ve iki böbreği 3 hastaya hayat verdi.

80 yaşındaki Ahmet Bülbül, 2 gün önce Karaman'da beyin kanaması geçirince tedavi için acil olarak Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Hastanede 2 gün boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen Ahmet Bülbül'ün beyin ölümü gerçekleşti.

Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap, Ahmet Bülbül'ün yakınlarıyla görüşerek organlarının bağışlanmasını istedi. Aile hiç tereddüt etmeden babalarının organlarını bağışladı. Konya Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap, Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur ile Malatya İnönü Üniversitesi ekibi organ naklini 3 saat süren bir operasyonla gerçekleştirdi.

Bülbül'ün iki böbreği uçakla İstanbul Özel Osmangazi Hastanesi'ne, karaciğeri ise karayoluyla Malatya İnönü Üniversitesi'ne gönderildi. Operasyonu gerçekleştiren doktorlardan Ayhan Onur, "Hastamız beyin içi kanama dolayısıyla bize geldi, tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık. Aileyle yapılan görüşmede organlarını bağışladılar. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın kalbi ve korneaları yaşı nedeniyle alınamadı. Ancak her iki böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciger'i Malatya'ya, böbrekleri ise İstanbul'daki hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Umarız ki, Bülbül ailesinin böyle acılı bir günlerinde babalarının organlarını bağışlayarak
yaptıkları davranışları herkese örnek olur, organ bekleyen 48 bin insanımıza umut olur" dedi.

Konya'da ilk defa 80 yaşında bir kişiden organ naklettiklerini belirten doktor Onur, hastanelerinde 10'uncu organ nakli operasyonunu gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 11:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?