6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Konya'da, beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden bir kişinin organları Konya, Ankara ve Antalya'da'daki 3 hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde kız kardeşiyle birlikte yaşayan ve hobi olarak resim yapan 45 yaşındaki Fatma Kahveci, 3 gün önce rahatsızlanarak Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan tetkiklerden beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kahveci'nin, yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine hastane yetkilileri Kahveci'nin ailesiyle görüşerek organ nakli için izin aldı.

Bugün akşam saatlerinde Konya Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap ve Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur ile birlikte Ankara Başkent Hastanesi'nden gelen uzman heyet, yaklaşık 3 saat süren operasyonla Kahveci'nin akciğeri ve 2 böbreğini başarıyla aldı. Organlardan akciğer özel bir araçla Ankara Başkent Hastanesi'nde yatan 35 yaşında ikinci kez organ nakli olacak Niyazi Kaynar'a, böbrekler ise ambulanslarla Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Organ nakli operasyonlarının yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirten Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur, "Hastamız hastanemize geldiğinde beyninde damar yumağının patladığı ve bu nedenle cerrahi olarak müdahele edilemez durumda olduğunu gördük. Beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından ailesiyle görüşerek organ bağışını sağladık. Ailesine çok teşekkür ediyoruz. Organlardan karaciğer ve 2 böbrek alınarak 3 hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Organ takılacak hastalara şifa diliyoruz. Günümüzde dünyanın değişik yerlerinde anlamsız vahşet tabloları yaşanmaktayken aynı dünyada böyle insanların da var olması bizi duygulandırıyor. Kahveci ailesine tekrar çok teşekür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 21:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alparslan Keskin IP: 78.160.116.xxx Tarih : 17.01.2009 23:20:11

Allah rahmet eylesin. Kayseri Hakimi.