6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Konya'da çocukluk çağında ender görülen beyin içi kanama sonucu kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Ramazan Karademir'in organları, nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Karaman'da 26 Mart günü beyin kanaması teşhisiyle Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Karademir (12), sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine Konya Numune Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde 6 gündür tedavi gören Karademir, sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organları doktorların girişimiyle babası İsa Karademir tarafından bağışlandı. Durmuş Ali Gülcan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Ramazan Karademir'in iki böbreği ve karaciğeri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen Prof. Dr. Şakir Tavlı başkanlığındaki ekip tarafından başarılı bir operasyonla alındı.

Kalbinde hasar olduğu için Karademir'in kalbinin alınması ise uygun görülmedi. Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyatın ardından alınan iki böbrek ve karaciğer özel buz kutusuna konularak hastanede bekleyen resmi plakalı araçla polis eskortu eşliğinde Antalya'ya gönderildi.

Ameliyat sonrası bir açıklama yapan Konya Numune Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Doktoru Ayhan Onur, "Çocukluk çağında çok fazla görmediğimiz beyin içi bir kanama dolayısıyla ayın 26'sında bize başvuran Ramazan Karademir'in beyin ölümünü bu sabah tespit ettik. Durumu Ankara Ulusal Koordinasyon Merkezi'ne bildirdik. Bu aşamadan sonra iki böbreği ve karaciğerin Antalya'da 3 hastaya uygun olduğu bildirildi. Kalbini alma şansımız olmadı. Kalpte sorun vardı. Kalbi alabilseydik, başka bir hastaya takacaktık" dedi.

Ameliyata katılan Dr. Melih Azap ise, "Bugün belki bir fidan kurudu, ama bu fidanın sayesinde 3 tane ailenin evinde yeni yeşeren filizler olacak inşallah" diye konuştu.
Organların Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen 3 kişiye nakledileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 10:40:43
Güncelleme :2 Nisan 2008 Çarşamba 10:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?