6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Organlarıyla 4 kişiye umut oldu

Konya'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 13 yaşındaki Hikmet Çiçek'in beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını bağışladı. Kazadan 1 dakika önce güvenlik kamerası tarafından görüntülenen Çiçek'in organları Antalya'da 2, Ankara'da ve Konya'da birer hastaya nakledilecek.

Kaza, önceki akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Mengene Mahallesi Karaman Caddesi'nde meydana geldi. Babası Hasan Hüseyin Çiçek ile tatlı su çeşmesine su doldurmak üzere giden 13 yaşındaki Hikmet Çiçek, Cengiz D. idaresindeki 42 AVE 75 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşmişti.

Hastane yetkilileri, aile ile görüşerek Hikmet Çiçek'in organlarının bağışlanmasını sağladı. Konya Numune Hastanesi'nde dün gece Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığında yapılan operasyonla Hikmet Çiçek'in iki böbreği, kapakçıkları kullanılmak üzere kalbi ve karaciğeri alındı.

Organlardan karaciğer ile bir böbrek Antalya'ya, kalp Ankara'ya gönderilirken, bir böbrek de Konya'da bir hastaya nakledilmek üzere Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

TEK OĞULLARININ ORGANLARINI BAĞIŞLADILAR

Dr. Sedat Yüksel İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Hikmet Çiçek'in geçirdiği trafik kazasından 1 dakika önce elinde bidonla geçerken güvenlik kemaralarına yansıyan görüntüleri kaldı.

Kazadan sonra kaldırıldığı hastanede 24 saat boyunca müşahede altında tutularak hayata döndürülmeye çalışılan Çiçek'in beyin ölümü gerçekleştikten sonra baba Hasan Hüseyin Çiçek hayatının en zor kararlarından birini verdi. 3 kızı olduktan sonra bir oğlu olduğunu doktorlara ifade eden baba Çiçek, oğlu Hikmet'in, organlarıyla başka insanlarda yaşamasını izin verdi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Erikoğlu, "Trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organlarını aldık. Ailesi için üzücü bir durum ama diğer organ bekleyen hastalar için sevindirici. Hastamızın iki böbreğini, karaciğerini ve kalbini operasyonla aldık. Bundan 2 yıl öncesine kadar Türkiye çapında yılda 150 civarında organ bağışı olurken, geçen yıl itibariyle bu rakam 250'ye yükseldi, bu yıl da 400'e yükselmesini bekliyoruz. Bir kaç yıl içinde oldukça iyi bir gelişme oldu. Türkiye çapında neredeyse iki katı bir ilerleme var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 12:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi IP: 78.168.16.xxx Tarih : 5.03.2009 20:48:07

nerdesin  hikmet çiöek açmadı bak  nolur gel.  herkez o öldü diyor ama sen ölmedin hem kalbimde hemde 4 kişinin bedeninde yaşıyosun