4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Orgeneral Özkök Konya'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı F-4 ve F-16 uçaklarının gündüz ve gece yapacakları hakiki mühimmat atışlarını izlemek üzere Konya’ya geldi.
Orgeneral Özkök, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı Karargahı’na gelişinde Üs Komutanı Tuğgeneral Fuat Özakdağ tarafından askeri törenle karşılandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in de hazır bulunduğu törende, Orgeneral Özkök üs şeref defterini imzaladı. Burada Orgeneral Özkök’e plaket verildi.
Daha sonra F-4 ve F-16 uçakları ile bu uçakların kullandığı füze ve silahların yer aldığı sergiyi gezen Orgeneral Özkök, buradaki brifingin ardından ’Temsili Kırmızı Meydan Taarruz’una katılan 12 adet F-4 E uçaklarının operasyonunu izledi. Pilotlar tarafından kullanılan tulum şeklindeki pilot elbisesiyle taarruzu takip eden Orgeneral Özkök’e Orgeneral Fırtına uçakların nereden geleceği ve temsili olarak yaptıkları atışları hakkında bilgi verdi.
Orgeneral Özkök ve beraberindekiler daha sonra ’Anadolu Kartalı Eğitim Tesisleri’ni ziyaret ederek burada Anadolu Kartalı’nın faaliyetleri ve eğitimi hakkında bir brifing aldılar.
Orgeneral Özkök ve diğer komutanlar Konya Atış Sahası’na intikal ederek burada F-4 ve F-16 uçaklarının gündüz atışlarını, akşam da gece atışlarını izleyecekler.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın vurucu gücünün gösterimi ve yeni mühimmatların denenmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan atışlarda F-16, F-4 E ve modernize edilmiş F-4 2020 uçakları çoklu, klasik ve lazer güdümlü bombalar kullanacaklar. Hakiki mühimmat atışlarında, Konya 3. Ana Jet Üs 132. Filo Komutanlığı, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs 181. Filo Komutanlığı, Bandırma 6. Ana Jet Üs 161. Filo Komutanlığı, Malatya 7. Ana Jet Üs 171. Filo Komutanlığı ve Eskişehir 1. Ana Jet Üs 111 ve 113. Filo komutanlıklarından toplam 9 savaş uçağı görev alacak.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:50:19
Güncelleme :2 Temmuz 2004 Cuma 12:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?