6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Örgüt operasyonuna 17 tutuklama

Konya'da polisin "çocukları kullanıp devleti 3 milyon lira zarara uğrattığı" iddiasıyla gözaltına aldığı ve adliyeye sevk ettiği 32 şüpheliden aralarında 5 devlet memurunun da bulunduğu 17 kişi tutuklandı, 13 kişi adli kontrol cezasına çarptırıldı.

Şüphelilerden 2 kişi ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Mücadele Şubesi ekipleri, bir yıl önce evraklarına el koyduğu 16 rehabilitasyon merkezlerine yönelik araştırmasını tamamladıktan sonra merkezi Konya olmak üzere Eskişehir, Niğde ve Adana'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda kapsamında örgüt lideri olduğu öne sürülen M.E.D. ile birlikte 8 devlet memurunun da bulunduğu 40 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 8'i alınan ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 12'si bayan 32 şüpheliden 2'si ifadeleri alındıktan sonra savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkan 30 kişiden aralarında 5 devlet memurunun da bulunduğu 6'sı bayan, 17 kişi tutuklandı, 13 kişi ise adli kontrol cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin ardından polis otobüsleriyle Konya Numune Hastanesi'ne getirilen tutuklular sağlık kontrolünden geçirildi. Rahatsızlığı bulunan tutuklu kadınlardan biri tekerlekli sandalyeye bindirilerek sağlık kontrolüne götürüldü. Hastane önünde toplanan tutuklu aileleri, sağlık kontrolünün ardından otobüse bindirilen yakınlarına el sallayıp gözyaşı döktü. Hastanedeki işlemleri tamamlanan tutuklular daha sonra cezaevine götürüldü.

2 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların, sağlıklı çocukları engelli gibi gösterip her çocuk başına devletten aylık 500 liraya yakın para aldıkları iddia edilmişti. 100 çocuğu engelli gibi gösterip devleti 3 milyon lira zarara uğrattıkları ileri sürülen zanlılara yönelik polis 4 ilde operasyon düzenlemişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 09:04:28
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 09:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?