6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Örgüt operasyonunda 13 kişi serbest

Konya'da düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 13'ü ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında doktor ve memurların da bulunduğu 34 şüpheli sabah saatlerinde tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 1 yıldır yapılan çalışma sonucu liderliğini sabıkalı M.Y.'nin yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmişti.

Gözaltında bulunan 47 şüpheliden 13'ü ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, aralarında doktor ve memurların da bulunduğu 34 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde tekrar sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı hastaneye 3 otobüsle getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra tekrar KOM şubeye götürüldü.

Konya merkezli düzenlenen operasyonda suç örgütünün şuana kadar yüzlerce kişiyi tehdit ederek silah zoruyla çek senet tahsilatı yapmalarının yanı sıra, bir çok iş yerini kurşunlayıp adam kaldırma, yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı iddia ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:07:18
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 11:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?