7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ormanlara kuş yuvaları asıldı

KONYA'DA ORMANLIK ALANLARA KUŞ YUVALARI ASILDI

Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanlarında bulunan 735 bin hektarlık ormanlık alanda, orman zararlıları ile biyolojik mücadelede ormanlara zarar veren böcekleri yiyen kuş türlerinin çoğalması için ağaçlara suni kuş yuvaları asıldı.

Ormanlara zarar veren böceklerle biyolojik mücadele kapsamında, zararlı böceklerle beslenen kuş türlerinin çoğalmalarını sağlamak amacıyla ilk etapta 5 bin hektarlık Altınapa Baraj Havzası'na bin adet suni kuş yuvası asıldı. Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda özellikle ilaçlama yapılamayan bölgelerde kuş yuvası asmak yoluyla baştankara, ağaçkakan, serçe, kızılkuyruk, çalıkuşu, cüce baykuş, sıvacı kuşu, boyun çeviren, siyah sinekkapan, guguk kuşu, ibibik ve buna benzer birçok böcekçil kuş

türünün çoğalması sağlanarak zararlı böceklerle mücadele gerçekleştiriliyor. Yapılan bu çalışmalar ile biyolojik zenginliğin devamlılığı için değişik türlerdeki kuş neslinin sürmesi ve onların yaşam ortamlarının korunması sağlanıyor. En çok türün barındığı yaşam alanları ormanlarda, kuş yuvası asmanın en iyi zamanının kuşların yuva aramaya çıktığı Ocak ve Şubat ayları olduğundan, Konya Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki ormanlık alanlarda suni kuş yuvası asma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 14:01:03
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 14:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?