6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Orta Öğretim Projesi hayata geçiyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında yapılan anlaşma gereği Milli Eğitim bünyesindeki orta öğretim kurumlarını içeren Orta Öğretim Projesi (OÖP) hayata geçiyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Türkiye genelinde meslek liseleri tarafından 434 projenin Projeler Koordinasyon Merkezi'ne sunulduğunu belirterek, "Bunlar arasında yapılan değerlendirmeler neticesinde 33 ilden toplan 44 proje desteklenmeye değer bulundu. Kabul edilen 44 projeden 5'i İstanbul'a, 4'ü Ankara'ya, 3 tanesi ise Konya'a ait olup, 3 projeyle Konya 3. oldu.

Konya'dan toplam 13 proje müracaatı yapıldı, bunlardan 3 tanesi kabul edildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Orta Öğretim Projelerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Seyit Ali Büyük tarafından koordinesi yapılan MEG (Meslek Eğitimi Girişimleri Projesi) projelerinin 3 milyon Avro'luk toplam bütçesinden yaklaşık yüzde 10'una tekabül eden 281 bin 150 Avro, Konya'daki 3 okul tarafından kullanılacaktır. Projesi kabul edilen 3 okul ise, Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Meram Ticaret Meslek Anadolu Ticaret Meslek ve Adalet Meslek Lisesi, Ereğli Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'dir" dedi.

Projedeki hedefin genel, mesleki ve teknik orta öğretim sisteminin yeniden yapılandırılması, programlarının geliştirilmesi ve yenilenen programlara göre öğretmen eğitimi ile eğitim ortamlarının donatılması olduğunu belirten Halil Şahin, "Meslek Eğitimi Girişimleri Projesi (MEG) Dünya Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca finanse edilen orta öğretim projesi kapsamında meslek eğitim programlarının kalitesini artırma ve ekonomik uygunluğunun geliştirilmesi amacıyla meslek okulları için rekabetçi hibe veren bir programdır. Bu program teknik işbirliğini kullanarak meslek eğitim kurumlarının kalitesini iyileştirmeyi ve meslek dersi öğretmenlerinin becerilerini ve niteliklerini geliştirmeyi amaç edinmiştir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 13:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?