7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ortalığı birbirine kattı

FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, kesilmek üzere araçtan indirilirken ipini koparıp kaçan boğa ortalığı birbirine kattı. Boğayı yakalamak için seferber olan vatandaşlardan biri elinden yaralandı, bir sürücü ise otomobiliyle kaldırıma çıkarak kaza atlattı.

Yeni Mahalle'de Yeşildağ beldesinden kurbanlık için getirilen bir boğa araçtan indirilmek istenirken ipini kopararak kaçtı. Firari boğayı yakalamak için hayvan sahipleri ile vatandaşlar ellerinde tahta ve sopalarla seferber oldu. Bazı çocuklar ise ellerindeki uzun saplı süpürgelerle kaçan boğanın peşine düştü, sıkıştırıldığı mekanlarda kaçmaması için barikat kurdu.

İlk olarak mahalle arasında boş bir arazi üzerinde kıstırılan huysuz boğanın kaçmaması için yol bir kamyonet çekilerek kapatıldı. Ancak bir süre sonra sokakta yeniden koşturmaya başlayan boğa önce bir kişiyi yere yıkarken, ardından bir motosikletlinin üzerine giderek bölgeden uzaklaştı. Boğa daha sonra Kız Meslek Lisesi'nin bahçesine, ardından bahçenin hemen yanında bulunan koruluğa girdi. Burada boğanın sahipleri Beyşehir Belediyesi'nden boğanın yakalanması için yardım istedi ve bir zabıta ekip otosu bölgeye sevk edildi. Ancak uyuşturucu ilaç bulunamaması nedeniyle iğne ile müdahale yapılamadı.

Hayvan sahipleri bu defa uyuşturucu ilaç arayışı içerisine girdi. Uyuşturucu ilaç bulunamayınca boğayı yakalaması için Yeşildağ beldesindeki satıcısından yardım istendi. Belde merkezinden otomobille getirilen hayvanı yetiştiren sahibi de yakalamak için uzun uğraşlar verdi. Lise bahçesinde yaşanan kovalamacanın ardından koruluk alandan demir korkulukları yıkarak yeniden sokak arasına dalan boğa, mahalle aralarında koşuşturmaya başladı. Kaçan boğayı hayvan sahipleri uzun süre sokak aralarında otomobillerle takip etti. Otomobil içerisindeki hayvan sahipleri boğayı yol üzerinde sıkıştırıp boynuna kement atarak yakalamaya çalışırken, araçlardan bir tanesi kaldırıma çıkarak kaza geçirdi. Kazada aracın arka lambaları ve dikiz aynası kırıldı.

Firari boğa sokak aralarında uzun süren kovalamacanın ardından son olarak Beyşehir-Antalya karayolu üzerindeki trafiğe daldı. Burada otomobilden atılan kementle yakalanan boğa, bir ağaca bağlanmak istenirken yine urganı kopararak üzerine saldırdığı yetiştiricisini yere serdi. Bu esnada boğayı yakalamak isteyen bir kişi de elinden yaralandı. Yaralı şahıs arkadaşları tarafından Beyşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Karayolu üzerinde ve göl kenarındaki arazi üzerinde uzun süre koşuşturmaya devam eden hayvanı otomobillerle karayolundan takip eden vatandaşlar ve hayvan sahipleri, azgın boğayı aradan geçen 3 saate rağmen yakalayamadı. Firari boğa ekili alanlar üzerinde ilerleyerek ilçe merkezi sınırlarından çıkarken dağ istikametine doğru koşturmaya devam etti. Yorulan boğa yaklaşık 5 saatlik kovalamacanın ardından Beyşehir Gölü kenarındaki Türk Telekom'a ait depo civarında kement atılarak yakalandı ve olduğu yerde kesildi.

FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
FİRARİ BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 16:28:00
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 16:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?