4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Ortalığı birbirine kattılar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kuaföre götürülmek istenen gelinin bulunduğu araç yolda kaza yapınca gelin yaralandı.

Beyşehir-Yeşildağ yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında aralarında bir gelinin de bulunduğu 4 kişi yaralandı. Yaşanan kaza sonrası yaralıların görüntülenmesine engel olmak isteyen kazazede yakınları acil servis önünde ortalığı birbirine kattı. Bir kazazede yakını belinden silahını çıkarınca hareketli dakikalar yaşandı, acil servis önüne çok sayıda polis ekibi takviye edildi. Anında müdahalede bulunan hastane polisi, silahına davranan şahsın elindeki tabancayı alarak büyümesi muhtemel bir olaya mani oldu.

Edinilen bilgiye göre, A.A.'nın kullandığı 42 B 5971 plakalı otomobil, Beyşehir istikametine seyir halinde iken Yeşildağ yol ayrımında yağış nedeniyle yolun kaygan olması yüzünden kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kazada yaralanan F.P., N.P., G.Y. ile A.A. kaldırıldıkları Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Acil serviste ayakta tedavi gören ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yaralılar daha sonra taburcu edildi. Hastane acil servisine yaralı olarak beyaz gelinliği ile gelen N.P'nin düğünü nedeniyle Beyşehir'deki bir kuaföre gelin başı yaptırmak nedeniyle getirildiği öğrenildi.

Öte yandan, kaza sonrası hastane acil servisinde yaralıları görüntülemek isteyen İHA muhabiri ve Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Rıza Önses'e kazazede yakınları tepki gösterdi. Çekim yapılmasına engel olmak isteyen kazazede yakınlarından bir kişinin belindeki silahı çıkarması üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Acil servis önüne çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, hastane polisinin müdahalesi ile belinden çıkardığı silah elinden alınan kazazede yakını M.A., muhabir Önses'in şikayetçi olması üzerine polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

"Bir trafik kazası haberini dahi bu memlekette yapamayacaksak, bu mesleği bırakalım gitsin. Burası dağ başı mı ki mesleğini icra eden gazetecinin çekim yapmaması için silaha davranılıyor. Hastane polisi engel olmayıp, olay yerine polisler süratle gelmeseydi, kim bilir başıma neler gelecekti" diye Emniyet Müdürlüğü'nde gözyaşlarına boğulan Önses'in şikayetinden daha sonra vazgeçmesi üzerine kazazede yakını ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak, beylik silahı ile dolu şarjörüne Savcılık emriyle el konuldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 15:07:14
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 15:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?