6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Osman dede zamana meydan okuyor

Konya'da yaşayan 110 yaşındaki Osman Ceylan, zamana adeta meydan okuyor.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde küçük evinde 85 yaşındaki oğlu Mehmet Ceylan ile birlikte yaşayan 110 yaşındaki Osman Ceylan'ın iki kardeşini Çanakkale Savaşı'nda kaybettiği öğrenildi.

Bir süredir bacağının kırılması nedeniyle yerinden kalkamayan Osman Ceylan'ı sevenlerinin yanı sıra Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ve AK Parti Meram İlçe Teşkilatı yöneticileri de yalnız bırakmayarak ziyaret etti. Misafirlerini görünce heyecanlanan, ancak kim olduklarını tanıyamayan asırlık dedeye, daha rahat anlaması için "Recep Tayip Erdoğan'ın partisinden geliyoruz" denilince Başbakan Erdoğan'a dua etmeye başladı. Son günlerde kilo kaybeden ve yaşlılık nedeniyle sık sık rahatsızlanan Osman Ceylan, misafirlerine hurma ve zemzem ikram etti.

Oğlu Mehmet Ceylan ise, yıllar önce eşini kaybedince hem kendisine hem de babasına bakmaya başladığını söyledi. 80 yaşından sonra yemek yapmasını da öğrendiğini anlatan Mehmet Ceylan, babasının hafızasının inanılmayacak kadar güçlü olduğunu dile getirerek, "Babam çocukluğunu bile hatırlayıp anlatır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 14:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?