6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Oto pazarında heyecanlı bekleyiş

BEYŞEHİR'DE İKİNCİ ELDE GÖZLER BAYRAMA ÇEVRİLDİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaklaşık iki ay önce açılan ikinci el açık oto pazarında gözler kurban bayramına çevrildi.

Beyşehir'in yanı sıra Konya ve Isparta'nın ilçelerine de hitap eden ikinci el açık oto pazarında ÖTV indirimi sonrası yaşanan olumlu gelişmeler, piyasaya hareketlilik getirdi.

Ancak, asıl canlılık beklentisi nedeniyle gözler kurban bayramı öncesine çevrildi. Oto pazarı işletmecisi Osman Özcan, yaklaşık 500 araba alma kapasitesi olan alanda 2 aydır bölgeye hizmet verdiklerini dile getirerek, “Beyşehir'de açılan oto pazarı bölge pazarı niteliği taşıyor. Beyşehir'in yanı sıra yakın ilçeler olan Seydişehir, Hüyük, Derebucak, Derbent ve Şarkikaraağaç'tan bile oto alım satımı için müşteri geliyor. ÖTV indiriminin ardından ikinci el piyasasına biraz canlılık geldi ancak asıl hareketlenmeyi kurban bayramı öncesinde bekliyoruz” dedi.

Oto pazarında satış yapan galericiler de ÖTV indiriminin ikinci el oto piyasasına olumlu yansımalarının olduğunu, bunun Beyşehir'de de hissedildiğini belirterek, “ÖTV indiriminden sonra araba fiyatları biraz daha arttı. Örneğin, elimizdeki bir arabaya 3 ay önce 12 bin liralık fiyat istiyorduk, kimse almıyordu. Şimdi 13 bin lira diyoruz, daha çok soranı oluyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 15:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?