2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Otobüs devrildi: 19 yaralı

Konya-Ankara Karayolu'nda tipi ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 19 kişi yaralanırken yara almadan kurtulan yolcular ise soğuktan korunmak için devrilen otobüse sığındı.

Kaza, Konya-Ankara Karayolu'nun 30. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Konya'dan İstanbul'a giden Yüksel Kiraz idaresindeki 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü, yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Kazada sürücü Yüksel Kiraz'la birlikte 19 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular ise soğuk hava ve tipiden korunmak için devrilen otobüsün içine kırılan arka camdan girerek kendilerini almaya gelecek diğer otobüsü bekledi.

Devrilen otobüse sığınan yolcular, gelen diğer otobüse binerek yola devam etti. Kazayla ilgili jandarma ve polis ekipleri soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 17:38:20
Güncelleme :17 Şubat 2012 Cuma 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?