6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Otobüste bomba paniği

Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde bir yolcu otobüsünde bomba paniği yaşandı. İddiaya göre otobüs yolcularından 40 yaşındaki Mehmet N. Y.’nin telefon görüşmesi sırasında “Bomba patlayacak” diye konuşmasını duyan kadın yolcunun “Bomba var” diyerek bağırması paniğe neden oldu.

Otobüs şoförü de, yakında bulunan akaryakıt istasyonunda otobüsü park ederek durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri de otobüste arama yaptı, Yıldırım da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay, saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Antalya’dan Gaziantep’e gitmekte olan yolcu otobüsünde bulunan Mehmet Nezir Yıldırım’ın, arka sırasındaki koltukta oturan ve adı açıklanmayan kadın yolcu, Yıldırım’ın, telefon görüşmesi yaptığı sırada, “Kısa süre sonra bomba patlayacak. Herkes gününü görecek” dediğini duydu.

Paniğe kapılan kadın yolcu, ‘Bomba var’ diye bağırdı. Bunun üzerine otobüs şoförü de, yakında bulunan bir dinlenme tesisine girerek, otobüsü park etti. Otobüs şoförü, ardından durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri de, yolcuların valizlerini boşalttıktan sonra, otobüste yaklaşık 1.5 saat süren bir arama yaptı. Yapılan aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Telefon görüşmesi yapmadığını ve sadece saat 21.00 sıralarında eşi ile bir görüşme yaptığını ileri süren Mehmet Nezir Yıldırım, gözaltına alındı. Arama sonunda yolcular, otobüse binerek yola devam etti. İfadesi alınan Yıldırım da sabah serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?