6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Otobüsün altında can verdi

Konya'da gezmeye çıktığı eşiyle birlikte simit aldıktan sonra yolun karşısına geçerken fenalaşarak yere düşen yaşlı adam, belediye otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaza, saat 08.30'da merkez Meram ilçesi Mevlana caddesi Kayalıpark önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşi Elmas Tatar (72) ile birlikte gezmeye çıkan Nuri Tatar (76) yorulunca otobüs durağında oturarak bir süre dinlendi. Daha sonra eşiyle birlikte simit alan Nuri Tatar, Kayalıpark'ta oturmak için yolun karşısına geçmek için hareket etti.

Simidi çantalarına koyduktan sonra baston yardımıyla yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı çiftten Nuri Tatar, bir anda yere düştü. Bu sırada caddede seyir halinde olan M.Ö. (35) idaresindeki 42 HH 171 plakalı belediye otobüsü yere düşen Nuri Tatar'ı fark edemeyerek üzerinden geçti. Otobüsün altında kalan Nuri Tatar, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sebebiyle araç trafiği kontrollü bir şekilde sağlanırken, otobüs şoförü gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

EŞİNİ SON KEZ GÖRMEK İSTEDİ

Eşini gözlerinin önünde kaybeden Elmas Tatar, olayın ardından vatandaşlar tarafından otobüs durağına götürüldü. Durakta oturan ve olayın şokunu üzerinden atamayan Elmas Tatar'ı vatandaşlar teselli etmeye çalıştı. Polislere güçlükle bilgi veren yaşlı kadın, eşiyle birlikte gezmeye çıktıklarını ve simit aldıktan sonra eşinin yere düştüğünü söyledi. İfadesinin ardından polis aracına götürülen Elmas Tatar, son kez görmek istediği eşinin cesedinin bulunduğu yere yöneldi ancak polisler buna izin vermedi.

Eşinin cansız bedenini son bir kez göremeyen yaşlı kadın, vatandaşların ve polisin yardımıyla polis aracına bindirildi. Kaza haberi üzerine olay yerine gelen Nuri Tatar'ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Nuri Tatar'ın cesedi polisin olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, Nuri Tatar'ın daha önce kalp ameliyatı olduğu ve buna bağlı olarak rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi. Kazanın ardından Nuri Tatar'ın bastonu yakınlarına teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:49:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 14:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?