2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Otomobilin modeli yakalattı

Konya'da galeriden cip ve 30 bin TL bulunan kasayı çalan hırsızlar, geldikleri otomobilin modelinden yakalandı.

Polis şehirde bulunan aynı marka ve model otomobilleri inceleyerek şüpheliyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı, merkez Karatay ilçesi Oto Galerciler Sitesi'nde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde beyaz eski model bir otomobille Galericiler Sitesi'ne gelen 2 kişi bir iş yerine girdi.

Hırsızlar, iş yerinden para kasası ve iki adet bilgisayarı son model bir cipe yükleyerek çaldı. İş yeri sahibi Mehmet Akkuyu, hırsızlık olayından haberdar olur olmaz durumu polise bildirdi. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amiri İsak Cesur olayla ilgili iki özel ekip oluşturarak faillerin ve cipin bulunması için çalışmalara başladı.

AYNI MARKA OTOMOBİLLER İNCELEMEYE ALINDI

Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı iki ekip, olayın çözülmesi için gece gündüz aralıksız çalıştı. İlk önce soyulan işyeri civarındaki 40 ayrı güvenlik kamerası görüntülerini tek izleyen ekip, eski model beyaz renkli belirli bir marka otomobili fark etti. Aynı otomobilin çalınan ciple arka arkaya gitmesi üzerine şüpheli araç belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarında otomobilin plakası görünmeyince Konya'da bulunan aynı marka 490 otomobilin adres ve bilgileri ortaya çıkartıldı. Polis, bu araçları tek tek incelemeye başladı. Polis, bir hafta sonunda 320. aracı incelerken ipucuna ulaştı. Hırsızlığın yaşandığı tarihte 320. aracın sahibi otomobilini arkadaşı Yüksel C'nin (52) istemesi üzerine emanet verdiğini söyledi.

HIRSIZLIĞI AMCA YEĞEN YAPMIŞ

Polis, aracı arkadaşından alan Yüksel C'yi kısa sürede buldu. Yüksel C. kendisinin hırsızlık olayıyla alakası olmadığını söyleyince, polis güvenlik kamerasından elde ettiği aracın fotoğrafı ile arkadaşından ödünç alarak kullandığı otomobilin aynı olduğunu camlardaki film ve kenarlarındaki siyah korumalar sayesinde belirlediğini söyledi.

Bunun üzerine şüpheli Yüksel C. suçunu itiraf etti. Yüksel C., "Olay günü yeğenim Özcan C. (19) ile birlikte iş yerine girip cipi, para kasası ve iki adet bilgisayar çaldık. Kasayı pres makinasıyla keserek içindeki 30 bin TL'yi aldık. Ben içinden 2 bin 500 TL aldım, paranın geri kalanını ise yeğenim aldı. Cipi de boş bir arazide terk ettik. Ben parayla borçlarımı ödedim" dedi.

Cip boş arazide polis tarafından bulunup sahibine teslim edilirken, Yüksel C'nin evinde de iş yerinden çalınan biri dizüstü iki adet bilgisayar ele geçirildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Yüksel C. adliyeye sevk edildi. Olaydan sonra paranın büyük bir bölümü ile kaçan şüpheli Özcan C. de yapılan çalışma sonucu yakalandı. Şüpheli Özcan C'nin paranın bir bölümün Antalya'da sevgili ile yediği öğrenilirken 15 bin TL'de ele geçirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:50:12
Güncelleme :27 Şubat 2012 Pazartesi 15:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?