6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

ÖTV değil, reklamı işe yaradı

Hükümet tarafından beyaz eşya sektöründe canlanma yaşanması için çıkarılan ÖTV indiriminin kendisinden çok reklamının beyaz eşya satışlarını arttırdığı belirtildi.

Konya'da beyaz eşya bayiliği yapan Ali Durmuş, hükümetin beyaz eşya piyasasını canlandırmak adına aldığı kararın olumlu bir karar olduğunu belirterek, "Ancak şöyle bir durum var. Beyaz eşya üzerindeki ÖTV oranı yüzde 6.8. Yani bin TL'lik bir eşyada ÖTV oranı 68 TL. ÖTV'yi kaldırdığınız zaman bin TL'lik bir üründe 68 TL indirim oluyor. Oysaki vatandaşlar ÖTV indirimini duyduğunda 200-300 TL'lik indirimler olacağını zannediyor ve soluğu beyaz eşya bayilerinde alıyor. Yani ÖTV indiriminin kendisinden çok reklamı işe yaradı diyebiliriz" dedi.

Beyaz eşya firmalarının ÖTV indiriminden önce kampanyalarla büyük oranda indirim yaptığını da dile getiren Ali Durmuş, "Bizim bayiliğini yaptığımız firma dahil birçok firma bu indirim öncesi zaten KDV indirimi ve taksit erteleme gibi bir çok kampanyayla müşterilerine cazip imkanlar sunuyordu. Ancak bu indirimin yaptığı reklam kadar başarılı olamamıştı. Şimdi vatandaşlar bu indirimi merak edip bize geliyor ve zaten indirimde olan ürünleri satın alıyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 11:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?