7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Özel İdare'nin yol ağı genişliyor

ÖZEL İDARE'NİN YOL AĞI GENİŞLİYOR

Konya İl Genel Meclisi Yol Ağı Belirleme Komisyonu, yaptığı incelemelerde merkez ve taşra ilçelerde bazı yolların İl Özel İdaresi yol ağına alınmasını uygun buldu.

Mayıs ayı çalışmalarını tamamlayan 5 kişiden oluşan Yol Ağı Belirleme Komisyonu Meram, Selçuklu, Ereğli, Ilgın ve Kulu ilçelerine giderek, meclis üyelerinin verdiği önergeler doğrultusunda yolları inceledi. Meram ilçesinde 5, Selçuklu ilçesinde 2, Ereğli ve Kulu ilçelerinde 6, Ilgın ilçesinde ise 3 yol komisyon tarafından İl Özel İdaresinin yol ağına alınmasını uygun bulundu.

Komisyon Başkanı İsmet Akdeniz, İl Özel İdaresinin yol ağını mümkün olduğu kadar uzatmadan, önemli ve elzem yolları değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Belirlenen yolların yol ağına ilave etmeye çalışacaklarını belirten Akdeniz, amaçlarının daha kolay ulaşımı sağlamak olduğunu kaydetti.

Komisyonun hazırladığı raporun Haziran ayı İl Genel Meclisi toplantısında meclise sunulacağı ve kesin kararın toplantıda verileceği bildirildi. Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip Konya'da, İl Özel İdaresinin görev alanında 7 bin kilometre uzunluğunda yol ağı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:06:04
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 12:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?