6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Özel Tıp Merkezi yakalandı

Konya'da ilginç bir dolandırıcılık girişimi Emniyet'in dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı. Aynı kişiye ait, özel bir tıp merkezi ile polikliniğe aralıklarla tedaviye giden 250 polisin evraklarına yapılmayan tahliller ilave edildi.

Bu durum il emniyet müdürlüğünün bütçe biriminde çalışan memurların dikkatini çekti. Tedavi gören polislerle görüşmeler yapıldı ve söz konusu sağlık biriminde evraklarda belirtilen tahlillerin yapılmadığı anlaşıldı. Hatta bazı sevk belgelerinin de sahte olarak düzenlendiği tespit edildi. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti. Emniyeti 26 bin YTL dolandırmaya çalıştığı iddia edilen tıp merkezinin sahibi eczacı V.A., personel müdürü H.Ö. ile iki doktor tutuklandı.

Söz konusu tıp merkezinin polisler dışında bazı kamu kurumlarında çalışanların üzerinden de benzer şekilde dolandırıcılık yaptığı belirlenirken, konuyla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi. Emniyet'in ilgili sağlık kuruluşuna yapacağı 26 bin YTL tutarındaki ödemenin ise dondurulduğu belirtildi. Sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen poliklinik ve tıp merkezinin sahibi eczacı V.A., tıp merkezinin mesul müdürü doktor H.M.M. ve personel müdürü H.Ö. ile poliklinikte görevli doktor A.Ç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sinan Gül/ Zaman
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:27:41
Güncelleme :12 Ocak 2008 Cumartesi 11:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?