6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Özkara ateş püskürdü

KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HÜSNÜ ÖZKARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bank Asya 1. Lig'de lider durumda olan Konyaspor'da, teknik direktör Hüsnü Özkara, iyi futbol oynanmadığı gerekçesiyle yerine Bülent Uygun'un getirileceği yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Giresunspor maçı hazırlıkları için Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yapılan antrenmanda açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon Turkcell Süper Lig'den alt kümeye düşen bir takımın küllerinden yeni bir takım oluşturduklarını ve gerçek Konyaspor'u sevenlerin takıma sahip çıktığını belirten Özkara, "Hem Konyaspor'un tarihinde, hem de Bank Asya 1. Lig'in tarihine baktığınız zaman, 15 maçta tarih yazan bir takım var. Olağanüstü başarı kazanmışız, 34 puan toplamışız ki, geçen yıl ilk yarı bittiğinde Bank Asya'da Kasımpaşa 35 puan toplamıştı. İyi gidiyoruz, özellikle gerçek Konyasporluyum diyen herkesin alkışladığı bir başarı var ama malesef bu başarı bazılarını rahatsız ediyor" dedi.

Özkara, başarılarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini ileri sürerek, "Nasırlarına basmışız gibi oluyorlar ama biz nasırlarına basmaya devam edeceğiz. Özellikle yerel medyada bir gazetede çıkan çok olumsuz bir haber var ki, yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum gerekli cevabı verdi. Aslında cevap vermeye bile gerek yok. Ben Konyalıyım diyen birilerinin şu güzel günde bunu yazması Konya'ya ihanettir, başka hiçbir şey değildir. Bu takım aslanlar gibi oynuyor, oyunu 95. dakikaya bırakmıyor ve şuan bu grubun lideri. İnşallah ilk yarıyı lider olarak bitiririz. Son 15 maçlık gelinen periyotta bu takımı herkesin alkışlaması lazım. Ben Konyalıyım, Konyasporluyum diyenlerin gazetesinin manşetine böyle bir haberi sokmasını ihanetle eşdeğer olarak görüyorum ben. Ama biz önümüze bakıyoruz, gayet iyi yoldayız, iyi gidiyoruz. Bu takımı hem ekonomik olarak, hem sonuç olarak iyi yerlere taşımak için yönetim kurulumuzla birlikte üstün özveriyle çalışıyoruz. İnşallah bunu başaracağız, gerçek Konyasporlular bu takımın nerden nereye geldiğini çok iyi biliyorlar" şeklinde konuştu.

 

SONRADAN GELENLER BENİM KAYMAĞIMI YEDİ

Takımı şampiyon yapmak için görev başında olduklarını dile getiren Hüsnü Özkara, 2003-2004 sezonunda aldığı futbolcularla Konyaspor Kulübü'nün 3 milyon lira para kazandığını savundu. Özkara açıklamasına şöyle devam etti:

"Konyaspor'un tarihine baktığınız zaman bir tek Hüsnü Özkara aldığı futbolcularla bu kulübe 3 milyon para kazandırdı. O şer odakları kaç para kazandırmıştır Konyaspor'a, bunu merakla soruyorum, bunun cevabını da bekliyorum. Ben aldığımı futbolcularla bu takıma 3 milyon lira para kazandırdım, benden sonra gelen her hoca benim kaymağımı yedi. Ben ayrıldığım dönemde bile bu takım ligin en iyi oynayan takımıydı ama sonuca yansımıyordu. O nedenle, bizim aleyhimizdeki konuşmalar bizi artı motive ediyor.

Oyuncularımı da bu işten uzak tutuyorum, sonucu elde etmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bunu sene sonunda birlik ve beraberlik içerisinde gerçek Konyasporlularla birlikte şampiyon olduğumuzu tüm Türkiye'ye ilan edeceğiz."

Özkara, Giresunspor maçının zor geçeceğini bildiklerini ve deplasmandan puanlarla dönem istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Konyaspor, 13 Aralık Pazar günü deplasmanda Giresunspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Umut Kekilli'nin katılmadığı antrenmanda Ramazan Kahya, Haluk Tanrıseven, Recep Aydın ve Alper Kalemci takımdan ayrı düz koşu yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, top tekniğine dayalı çalışma ile devam etti. Teknik çalışmada sakatlanan Görkem, antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman, yarı sahada yapılan çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile tamamlandı. Antrenmanı Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar ile yöneticiler de izledi.

KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HÜSNÜ ÖZKARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ
KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HÜSNÜ ÖZKARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 14:22:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 15:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?