7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Özürlü baba kendini yaktı

ÖZÜRLÜ BABA BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI

Konya'da askerden izine gelen oğlunu birliğine gönderdikten sonra evinde alkol aldığı iddia edilen baba, bir bidon benzini üzerine dökerek kendini ateşe verdi.

Üzerinde komşusunun hediye ettiği Türk bayrağıyla birlikte yanan özürlü baba olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay, saat 05.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi No 52'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşinden 8 yıl önce boşanan üç çocuk babası İsmail Özçelebi (47), askerden izine gelen çocuklarından Cevdet Özçelebi'yi yakınlarıyla birlikte birliğine uğurladı. Vücudunun büyük bölümü felçli olduğu için çalışamayan ve aldığı sakatlık maaşıyla geçimini sağlayan İsmail Özçelebi, oğlunu uğurladıktan sonra evine döndü. Odasına geçip müzik dinleyerek alkol aldığı iddia edilen

Özçelebi, çocukları uyuduktan sonra yanına aldığı Türk Bayrağı ve bir bidon benzinle evin önüne çıktı. Burada, yakın bir süre önce komşusu tarafından kendisine hediye edildiği öğrenilen Türk bayrağını göğsüne saran Özçelebi, bidon içindeki benzini başından aşağıya dökerek kendini ateşe verdi. Feci şekilde yanarak can veren Özçelebi'nin cesedi, bir süre sonra kendisini odasında görmeyince merak edip dışarıya çıkan oğlu tarafından bulundu.

Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Özçelebi'nin öldüğünün belirlenmesi üzerine polise bilgi verildi. Çok sayıda polisin sevk edildiği olay yerinde savcıyla birlikte yapılan incelemede, boş bidon ile Özçelebi'ye ait cep telefonu ve bir çift ayakkabı bulundu. Ancak, Özçelebi'nin kendisini neyle ateşe verdiğini bulamayan polis, etrafta uzun bir süre çakmak aradı. Yapılan aramaların ardından aranan çakmak cesedin altından çıktı. Plastik bölümü yanan ve sadece metal kısmı kaldığı öğrenilen çakmak diğer delillerle birlikte muhafaza edildi. Babalarının ölümüyle büyük şok yaşayan Özçelebi'nin çocukları, yakınlarının olay yerine gelmesiyle gözyaşlarına hakim olamadı.

Geçirdiği felç nedeniyle hareketlerinin sınırlı olduğu öğrenilen İsmail Özçelebi'nin benzin dolu bidonu dışarıya nasıl çıkardığı ise merak konusu oldu. Bu yönde araştırmalarına yön veren polis, evde bulunan iki kardeşin de bilgisine başvurdu. Savcının talimatıyla Özçelebi'nin cesedi otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Hayatını kaybeden Özçelebi'nin eşinden ayrıldıktan sonra kendisini içkiyi verdiği ve bu nedenle akrabalarıyla aralarının bozuk olduğu belirtildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

ÖZÜRLÜ BABA BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI
ÖZÜRLÜ BABA BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI
ÖZÜRLÜ BABA BENZİN DÖKÜP KENDİNİ YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 12:58:03
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 13:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?