7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Özürlüler kına yaktı, askerlik yaptı

ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI

Konya'da 66 bedensel ve zihinsel özürlü temsili askerlik uygulaması kapsamında vatani görevlerini yerine getirdi. Bazı özürlü askerler, al yazma takıp ellerine kına yakarak gelirken, törende duygulu anlar yaşandı.

Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda özürlülerin askerlik görevini yerine getirmesi için düzenlenen 1 günlük temsili askerlik programına Konya il merkezinden 39, altı ilçeden ise 27 bedensel ve zihinsel özürlü asker adayı katıldı. Özürlüler, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından özürlüler için modifiye edilmiş otobüslerle komutanlığa taşındı. Askeri Bando tarafından karşılanan engelli asker adayları, oyun havası eşliğinde bazı komutanlarla oynadı. Daha sonra asker adaylarının kayıt

işlemleri yapıldı, kontrollerden geçirilip kıyafetleri verildi. Temsili askerlik törenine Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, askeri erkan, asker adaylarının aileleri katıldı. Törende Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Levent Kaymak, bilgiler verirken, engelli asker Serdar Ayaz da, 1 gün de olsa vatani görevini yerine getirmekten gurur duyduğunu söyledi. Garnizon Komutanı Tümgeneral Örsal ise engelli asker Ayaz'a hediye verdi.

66 bedensel ve zihinsel engelli asker adayı kınalı elleriyle silahların arasında Türk bayrağının üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından 66 askere, selam, esas duruş, takdim ve silah tanıtımından oluşan temel eğitim verildi. Bu sırada engelli askerlerin aileleri duygulu anlar yaşadı. İki engelli askerin durumu ise dikkat çekti. Halkapınar ilçesi Büyükdoğanlar köyünden Muhtar Abdil Kara'nın getirdiği annesi ve babası hayatta olmayan zihinsel özürlü 57 Mustafa Coşkun'a köylülerin baktığı

öğrenildi. Muhtar Kara, "O bizim köyümüzün neşesi" dedi. Diğeri kimi kimsesi olup olmadığı belli olmayan Mustafa Nalbur'a ise otobüs şoförlerinin baktığı ve bugün askerlik yapması için getirdiği öğrenildi. Konuşamayan 50 yaşındaki Mustafa Nalbur'un sempatik tavırları ilgi çekti.

Vatani görevlerini yerine getiren engelli askerler, Türk silahlı Kuvvetleri'nin böyle bir imkan sunmasından çok memnun olduklarını ifade etti.

ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
ÖZÜRLÜLER KINA YAKTI, ASKERLİK YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 15:22:05
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 16:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?