4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Pancar üreticisine akaryakıt desteği

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, şeker sektöründe bugüne kadar hiç görülmemiş bir uygulamayı hayata geçirerek daha önceki yıllarda üreticilere 4 kez verilen akaryakıt desteği sayısını bu yıl 5’e çıkardıklarını söyledi.

Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, ülke ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağlayarak Konya Şeker’i Türkiye’nin en büyük 54. sanayi devine dönüştürdüklerini ve dünya şeker sektörünün dikkatini çektiklerini belirtti. Son 8 yılda üreticilere inanılmaz destekler sağlandığını ve tabana dayalı sermaye modelinin en güzel örneğini sergilediğini ifade eden Recep Konuk, “Bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şeker üreticisiyle birlikte büyümesini sürdürüyor. Bu büyümenin temelinde üreticisiyle paylaşma vardır, onlarla birlikte hareket etme vardır. Biz büyüdükçe paylaşıyoruz, paylaştıkça da üreticilerimizin refah seviyesine katkı veriyoruz. Yani üreticimizden aldığımız gücü tekrar üreticimize vererek, hem üreticilerimize destek veriyoruz, hem de ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz” dedi.

Konuk, ilk kez 2002 yılında başlayan ve önceki yıllarda 4 kez verilen akaryakıt desteği sayısının bu yıl 5’e çıkarıldığını, 10 milyon YTL tutarındaki destek dağıtımının yarın başlayacağını sözlerine ekledi. Konya Şeker’in bu yılki kampanya döneminde üreticilere 62 milyon YTL tutarında 27 milyon litre akaryakıt desteği sağladığı, 3’ü nakdi avans 1’i de bayram avansı olmak üzere 61 milyon YTL avans katkısı verdiği bildirildi. Yine bu kampanya dönemi içinde üreticilere gübre, tohum, ilaç, bayram şekeri, süt ürünleri, şeker ve kömürden oluşan yaklaşık 53 milyon YTL tutarında destek sağlandığı hatırlatıldı. Bu desteklerle birlikte üreticilere ödenen ayni ve nakdi avans desteği toplam 176 milyon YTL’ye ulaştığı kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 12:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?