6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Pancar üreticisine cansimidi gibi kredi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, ekonomik krizin etkisini gösterdiği bu günlerde üreticilerin mağdur olmaması için desteklerin sürdüğünü söyledi.

Küresel ekonomik kriz karşısında ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki dev firmaların kapılarına kilit vurmaya başladığı bu günlerde, ülkemizde de birçok tanınmış firmanın üretimini durdurduğunu veya işçilerini çıkarma yoluna gittiğini belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, krizin ençok etkilediği kesimin başında ise üreticilerin geldiğini söyledi.

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve her sıkıntılarında da yardımlarına koştuklarını ifade eden Recep Konuk, üreticilerin kriz karşısında ezilmemesi için ellerinden gelen her türlü ayni ve nakdi desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini vurguladı.

Konuk, “Üreticilerimizi krizin etkisinden korumak ve onların krizi en az zararla atlatmalarını sağlamak için Ziraat Bankası ile yapılan protokol çerçevesinde düşük faizli temlik kredisi verilmesini sağladık. Temlik kredisi yaklaşık 12 milyon YTL'yi bulacak ve tüm masraflar dahil yüzde 19.10 gibi bir orandaki krediden yaklaşık 3 bin pancar çiftçisi yararlanacak" dedi.

ÜRETİCİLERE 10 MİLYON YTL'LİK KÜSPE BEDELİ DAĞITILDI
Öte yandan, paket küspe ve yeme katkı maddesi olarak değerlendirilen atık küspelerin satışından elde edilen gelir de üreticilerle dağıtıldı. Bu yıl içerisinde atık küspeden üreticilere toplam 10 milyon YTL'lik destek sağlandı. Bu desteğin kampanya süresince de devam edeceği vurgulanırken, daha önceleri çöpe giden atık küspelerin verimli bir şekilde değerlendirilmesiyle birlikte hayvancılık sektörü de bu uygulamadan yaş küspe ve yem olarak yararlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 19:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?