7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Parası çalınan sütçü hırsızı yakaladı

Konya'da bankadan para çekerek aracına binen sütçülük yapan bir kişiyi aracına taş atarak oyalayan hırsızlar, 40 bin YTL'yi alarak kaçtı.

Hırsızlardan biri paranın sahibi tarafından yakalanırken, parayı çalarak kayıplara karışan bir şüpheli ise polisin yaptığı araştırma sonucu 40 bin YTL ile yakalandı.

Merkez Karatay ilçesi Mevlana Caddesi üzerinde bulunan bir bankadan 40 bin YTL para çeken Mustafa Çakın aracına binmesinin hemen ardından, bir kişi arabaya taş atarak dikkatini çekti.

Araçtan inen Mustafa Çakın'ı hırsızlıktan 20 sabıkası olan Necat Ö. (36), "Taş atan bu tarafa kaçtı" diyerek oyalamaya çalıştı. Bu sırada aracın kapısını açan 17 yaşındaki 12 sabıkası bulunan şüpheli G.D, 40 bin YTL parayı alarak kaçtı. Araçta paranın olduğunu hatırlayan Mustafa Çakın, döndüğünde paraların çalındığını fark
edince kendisini oyalayan şahsın peşinden koşarak yakaladı ve polise haber verdi.

Olay yerine gelen Oto Hırsızlık ve Hırsızlık Bürosu ekipleri Necat Ö.'yü gözaltına alırken, 40 bin YTL ile kaçan G.D.'nin yakalanması için hemen araştırmalara başladı. Polis ekipleri, yaptıkları araştırmada şüphelilerin sürekli otobüslerle şehir şehir dolaştıklarını ve Adana'da ikamet ettiklerini öğrendi.

Bunun üzerine paralarla kaçan G.D.'nin otobüse binmesi ihtimaline karşı, Adana yolunda uygulama yapan ekipler, G.D.'yi otobüsün içerisinde 40 bin YTL ile yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler suçlarını itiraf ederken, ele geçirilen 40 bin YTL, sütçülükle uğraşan para sahibine teslim edildi. Banka önünde bulunan güvenlik kamerası ise olayı saniye saniye kaydetti. Görüntülerde aracına gelen mal sahibinin, araca binmesinin ardından taş atılmasıyla kapıyı açtığı, bu arada beliren beyaz gömlekli bir kişinin sürücüyü oyalamaya başladığı, bu arada sağ kapıdan bir kişi kapıyı açtığı, kolunu uzatıp para dolu çantayı aldığı görülüyor.

Olayı anlatan Mustafa Çakın, bankadan parayı süt aldığı kişilere dağıtmak için çektiğini belirterek, paranın bulunması nedeniyle polislere çok teşekkür ettiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?