7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Parklar, bahçeler keneye karşı ilaçlandı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi ekipleri, şehir merkezindeki park ve bahçeler ile göl kenarındaki yeşil alanlarda keneye karşı ilaçlama faaliyetlerine başladı.

Hafta sonu olması nedeniyle piknik alanlarına talebin artacağını göz önünde bulunduran belediye ekipleri, çalışmalarını göl kenarındaki park ve bahçelerde yoğunlaştırdı.

Ekipler sabah park ve bahçelerde kimsenin olmadığı erken saatlerde ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. İlaçlama çalışmaları oyun grupları, halkın oturacağı masa ve bankların bulunduğu çevrede de gerçekleştiriliyor. Beyşehir'de hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yerleşim birimlerinde de keneye karşı ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor.

Öte yandan, keklik avı yasağının başlamasının ardından Beyşehir'de doğaya kene ile mücadelede oldukça faydalı olduğu bildirilen ve kene yiyen kekliklerin salınacağı bildirildi. Konya İl Orman ve Çevre Müdürlüğü Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'nin keneyle mücadele kapsamında önümüzdeki günlerde Beyşehir bölgesinde 500 adet kekliği doğa ile buluşturacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?