7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Pascal Couchepin Konya'da

Türkiye'de bulunan İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya geldi.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, Türkiye ile İsviçre ilişkilerinin 80. yılı dolayısıyla başlatılan ve İsviçre Hükümeti'nce 750 bin dolar hibe edilen Güneş Fonu Gençlik Projesi'nin uygulandığı üç ilden biri olan Konya'ya gelişinde havaalanında Vali Osman Aydın ve yetkililer tarafından karşılandı.

Konfederasyon Başkanı Couphepin, daha sonra valiliği ziyaret etti. Valilik önünde Vali Osman Aydın tarafından karşılanan Couchepin, tören mangasını selamladı. Ziyarette Valilik Hatıra Defteri'ni imzalayan Couchepin'e el yapımı sürahi ve işlemeli cam tabak hediye etti.

Ziyarette konuşan Vali Aydın, Gençlik Projesi kapsamında gençlerimizin yetiştirilmesinin amaçlandığını ve Konfederasyon Başkanı Couchepin'in çalışmaları incelemek amacıyla Konya'ya geldiğini ziyaret ettiğini söyledi.

Konfederasyon Başkanı Couchepin ise, Konya'yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Couchepin de Vali Aydın'a müzik kutusu hediye etti. Konuşmaların ardından Couchepin ve beraberindeki heyet Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Çini Atölyesi'ni gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 23:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?