6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Patates ekiminde izin şartı

İZİN ALMADAN TİCARİ AMAÇLI PATATES EKİLEMEYECEK

Konya'nın Beyşehir İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka, ticari amaçlı yemeklik ve tohumluk patates üretimi, satış ve depolanmasının artık izne tabi olduğunu bildirdi.

Karşıyaka, yaptığı açıklamada, 29 Nisan 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, ticari patates üretimi yapmak isteyenlerin izin almak için bir dilekçe ile Tarım İlçe Müdürlüklerine başvurması gerektiğini söyledi.

Üretim izin belgesi alınmadan ticari patates yetiştirme döneminin Türkiye'de artık tarihe karıştığını dile getiren Karşıyaka, ayrıca ürünün depolanması için de depolama izin belgesi alınması gerektiğini kaydetti. İzin belgesi olmayan kişi ya da kuruluşların ticari patates yetiştiremeyeceği gibi, hal ve işletmelere de satamayacağını belirten Karşıyaka, “Yönetmelik gereği nakil ve sevki de izinsiz yapılamıyor. Çifçilerimizin bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Aksi halde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınabilir. Tarım İlçe Müdürlüğü'müzün bu konuda da denetim ve kontrolleri devam ediyor” uyarısında bulundu.

Karşıyaka, köy muhtarlıkları ile belediye başkanlıklarını da konu hakkında gönderdikleri bir yazı ile bilgilendirdiklerini, izinsiz ticari patates üretimi yapan kişilerin tespit edilmesi halinde durumun hemen İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerektiğini hatırlattıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 13:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?