6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Patlayan su borusu panik yarattı

Konya'da patlayan ana şebeke borusundan akan su apartman duvarını yıktı. Bir kısmı yıkılarak su ile dolan bodrum katı, daire sahiplerinde paniğe neden oldu. 

Olay saat 07.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi Ercoşkun Sokak Erşah Sitesi C Blok'ta meydana geldi. Ercoşkun Apartmanı'nda oturan bir vatandaş sabah işyerine giderken bina giriş kısmındaki bodrum duvarının yıkıldığını ve bodrum katının su ile dolduğunu fark etti. Bodrum katında yaklaşık bir buçuk metre su olduğunu ve bodrum duvarının büyük bir kısmının yıkıldığını gören vatandaş polise haber verdi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri binanın yıkılma ihtimaline karşı apartmanı boşaltarak bina çevresine güvenlik şeridi çekti. Bu sırada apartman yönetimi olay yerine binanın durumu hakkında bilgi almak üzere bir mühendis çağırdı. Bodrum katı su ile dolan daire sahipleri bazı eşyalarını alarak panik içinde evlerini boşalttı. Polis tarafından olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri binada bulunan suyu vidanjör ve su motoru yardımıyla boşalttı. 

Apartmanda yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri bina sahiplerinin evlerine girebileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 13:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?