6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Pazar market ihalesi tamamlandı

KARATAY'DA PAZAR MARKET YAPIM İHALESİ TAMAMLANDI

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçe genelinde kurulan pazar alanlarında yaptığı yeni düzenlemelerle rahat alışveriş imkanı sunmaya devam ediyor.

Bugüne kadar ilçeye 9 adet pazar market kazandıran Karatay Belediyesi, 10'uncu pazar market olan Keçeciler Pazar Market'in ihalesini tamamladı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Konya'da ve İç Anadolu Bölgesi'nde ilk uygulama olan pazar market projelerini Karatay'a kazandırmaya devam ettiklerini dile getirdi.

İlçede yapımı tamamlanan ve vatandaşa hizmet veren Sedirler, Karkent, Çimenlik, Kumköprü, Uluırmak, Karşehir, Çatalhüyük, İstiklal, Selim Sultan pazar marketlerinin yanı sıra Keçeciler Mahallesi'ne de en kısa sürede pazar market yapacaklarını ifade eden Başkan Hançerli; "657 bin 126 TL'ye mal olacak Keçeciler Pazar Market'in ihalesi tamamlandı. 6 bin 907 metrekare alan üzerine yapılacak olan Keçeciler Pazar Market'in 277 bin 472 TL'li ödeneği Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından, Kırsal Kalkınma ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programları kapsamında hibe edildi. İhale edilen firmaya yer tesliminin ardından Keçeciler Pazar Market'i 2010 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Yanlardan açılır kapanır şekilde dizayn edilen pazar marketlerde, kışın soğuktan yazın da sıcaktan etkilenmeden alışveriş yapan vatandaşlar ve ürününü satan pazarcı esnafı kapalı pazar alanlarından oldukça memnun kaldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 16:07:05
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 16:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?