6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Pegasus seferlerine başladı

PEGASUS, İSTANBUL-KONYA SEFERLERİNE BAŞLADI

Pegasus Hava Yolları, İstanbul-Konya uçak seferleri başladı.

İstanbul-Konya seferini yapan Pegasus'a ait Boeing 737-800 tipi uçak, Konya Havaalanı'nda törenle karşılandı. Törene Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükçü, Pegasus Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel, kabin görevlileri ve davetliler katıldı. Düzenlenen kokteylin ardından Dedeman Oteli'ndeki programa geçildi.

Firmaları hakkında bilgi veren Pegasus Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Gürol Yüksel, Pegasus'un Türk havacılığına önemli bir katkıda bulunduğunu ve hava taşımacılığında tekelin ortadan kalkmasında büyük rol üstlendiğini söyledi. Türk havacılığının krize rağmen gelişmesini sürdürdüğünü de dile getiren Gürol Yüksel, "Son 4 yılda Türkiye'de hava taşımacığında yüzde 19'luk bir artış yaşanırken, Pegasus'ta bu artış yüzde 43 seviyelerinde gerçekleşti. 2008 yılında iç hat seferleri yolcu sayımızda yüzde 41, dış hat seferlerinde ise yüzde 46'lık bir artış yaşadık. Bu artışı karşılamak için 2012 yılına kadar uçak filomuza 24 adet daha Boeing 737-800 tipi uçak alacağız. Bu yaklaşık 2.3 milyar dolarlık bir yatırımı kapsayacak" dedi.

25 Ekim'de başlayan uçuşla İstanbul - Konya arasında haftada 9 sefer yapacaklarını dile getiren Gürol Yüksel, "Uzun zamandır Konya'ya sefer koymayı düşünüyorduk ama alt yapısı ancak hazır oldu. Hafta içi Konya-İstanbul arası 7 sefer, hafta sonu ise ikişer seferden toplam 9 sefer gerçekleştireceğiz. Yolcu taleplerine göre bu sayıyı artırabiliriz de. Biz şirket olarak düzenli, güvenli ve konforlu uçuşlarımıza güveniyor ve yolcu kapasitesinin buna paralel olarak artacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

PEGASUS, İSTANBUL-KONYA SEFERLERİNE BAŞLADI
PEGASUS, İSTANBUL-KONYA SEFERLERİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:36:00
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?