7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Piknik sezonu açıldı, tavukçular sevindi

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen mangal keyfi, tavukçuların yüzünü güldürdü.

Konya'da son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine vatandaşlar, piknik yerlerine ilgi göstermeye başladı.

Pikniğin vazgeçilmezi olan mangal keyfi ise tavukçuların kazancını ikiye katladı. Tavukçular, havaların ısınmasının ardından son bir hafta içinde satışlarının günde iki katına çıktığını bildiriyor.

Tavukçuluk mesleğini 22 yıldır yapan İsmail Yavuz, havaların ısınmasından çok memnun. Son günlerde güneşli günler yaşandığını hatırlatan Yavuz, "Çok şükür işlerimiz açıldı. Geçen ay günde 70 kilogram satış yaptık. Bu ay ise günde 150 kilogram tavuk satıyoruz. Günlük hasılatımız 750 YTL'yi buldu. Allah bereket versin" dedi.

Havaların sıcak gitmesinden memnun olan bir diğer esnaf ise 5 yıldır tavukçuluk yapan Bedrettin Esen. Kış aylarında düşen tavuk satışlarının havaların ısınmasıyla birlikte adeta patladığını kaydeden Esen, "Allaha bin şükür işlerimiz açıldı" dedi.

Günlük kazancının son günlerde 300 YTL'den 500 YTL'ye yükseldiğini söyleyen Esen, yaz aylarında işlerinin daha da açılmasını beklediklerini dile getirdi.

Geçen ay, günde 5 koli tavuğu satmakta zorlandığını söyleyen Muhammed Aytep isimli esnaf ise, "Satışlarımız arttı. Bu ay günde 10 koli satış yapıyoruz. Havaların ısınmasıyla vatandaş pikniğe gidiyor. Tabii pikniğe gidip de mangal yapmamak olmaz. Vatandaşın mangal sevdası bizim de yüzümüzü güldürüyor" değerlendirmesinde bulunuyor.

Son bir haftada günlük gelirinin ikiye katlandığını anlatan Aytep, "Günlük bin YTL'lik satış yapmaya başladım. Allah'a çok şükür" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 15:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?