4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Piknik'te maganda kurşunu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nün Üstünler beldesi kıyısındaki Karaburun plajı ve mesire alanına giden Gündüz ailesinin piknik keyfi, bir magandanın silahından çıktığı sanılan kurşuna hedef olan 37 yaşındaki Hatice Gündüz'ün sağ kalçasına isabet eden mermi nedeniyle acıya dönüştü.

Beyşehir Ali Rıza Celeboğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Gündüz, eşi, çocukları ve yakınlarıyla birlikte 16 Ağustos 2007 günü piknik amacıyla Karaburun plajına gitti. Plajın yeşil dokuya sahip mesireliğinde piknik yapmaya başlayan aile için piknik az sonra yaşanan bir olay sonrası adeta kabusa dönüştü. Piknik sırasında eşinin vücuduna isabet eden bir kurşun sonrası yaralandığını anlatan Okul Müdürü Ahmet Gündüz, şu bilgileri verdi: "Gündüz saatlerinde piknik yaptığımız sırada eşimin vücuduna bir madde isabet etti. Tabanca sesi duymadık, ne olduğunu anlamaya çalışırken, eşim; kendisini arkadan tokatladığımı sandı. Ama, olanlar şaka değildi ve kalçasından kan geldiğini görünce, mermi yarası olduğundan şüphelenerek hemen hastaneye geldik. Jandarmanın da olaydan haberi oldu, daha sonra ifadelerimize başvuruldu. Olay yerinde inceleme ve araştırmalar yapıldı. Pat diye gelen bir sesten sonra eşimin vücuduna isabet eden maddenin, hastanede çekilen röntgen filminden sonra kurşun olduğunu öğrendik. Kurşun eşimin vücudundaydı ve sağ kalçaya isabet eden kurşunun çıkarılması için Başkent Hastanesi'ne sevk düzenlendi. Hastanede yapılan bir ameliyat sonrası eşimin sağ kalçasına isabet eden kurşun çıkarılarak balistik inceleme için savcılığa teslim edildi. Bu tür olayların bireysel silahlanmanın giderek artmasından kaynaklandığına inanıyoruz. Eşimin yaşadığı olayın ise bir kaza sonucu olabileceğini düşünüyoruz. Mesire alanlarında, insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde insanların silahını böylesine gelişigüzel kullanmamalarını istiyoruz. Artık pikniğe gitmek herhalde bizim için biraz daha düşünmemiz gereken bir olay olacak" şeklinde konuştu.

"BİR DAHA PİKNİK YAPMAYA TÖVBE ETTİM"

Piknik keyfi yaşadığı olayla acıya dönüşen, vücuduna isabet eden bir kurşun sonrası ölümden dönen 37 yaşındaki ev hanımı Hatice Gündüz ise, bir daha piknik yapmaya tövbe ettiğini belirtirken, yaşadığı olayı ameliyat sonrası şöyle aktardı: "Ailece pikniğe gitmiştik. Oturduğumuz sırada eşim çay demledi. Ben de çay bardaklarını hazırlayayım derken, bulunduğum yerden hamle yaparak kalkmak istedim. Tam o sırada, sağ kalçama tokat gibi bir şey geldi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, eşimin tokat vurduğunu, şaka yaptığını sandım. Sonra bir acıyla irkildim. Ayağa kalktığımda, yeğenim, sağ kalçamdan kan geldiğini söyledi. Bir anda panikledik, eşim daha sonra hastaneye getirdi. Beyşehir Devlet Hastanesi'nde çekilen röntgen filmi sonrasında sağ kalçama isabet eden maddenin kurşun olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Konya'da kurşunun çıkarılması için Başkent Hastanesi'nde ameliyat oldum. 2 gün hastanede yattıktan sonra dün taburcu oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Ameliyat nedeniyle biraz ağrılarım var, o kadar" şeklinde konuştu.

Yaşanan olay sonrası ölebileceği gibi sakat da kalabileceğini vurgulayan Hatice Gündüz, hadisenin sorumlusunun bir an önce yakalanmasını istediğini kaydetti. Bu arada, Gündüz'ün vücuduna isabet eden kurşunun 7.65 milimetre çapında bir silahtan çıktığı belirlenirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 18:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?