6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

PKK kurbanı babaya ağıt

Hatay'da teröristler tarafından öldürülen 3 çocuk babası kamyon şoförünün cenazesi, Konya'da toprağa verildi.

Babasının tabutuna sarılan kızı Tuğçe, "Baba ben sensiz ne yaparım" diyerek ağlarken, kocasının tabutunu öpen anne ise ayakta durmakta güçlük çekti.

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Çağlalı köyü Kocadüz yaylası yakınlarında bulunan bir maden ocağını basan teröristler tarafından öldürülen 42 yaşındaki Fikret Sönmez'in naşı, Konya'nın merkez Meram ilçesindeki evinin önüne getirildi. Cenaze bir süre evinin önünde bekletilirken yakınları fenalık geçirdi. Daha sonra Sönmez'in cenazesinin bulunduğu tabut, omuzlara alınarak aynı mahallede bulanan 41. Evler Yeşil Camisine götürüldü. Cami önüne gelen Sönmez'in eşi Nahide, çocukları Tuğba, Ece ve Tuğçe tabutun başında gözyaşı döktü. Anne ayakta durmakta güçlük çekerken, kızı Tuğçe, "Baba ben sensiz ne yaparım" diyerek ağıt yaktı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Osman Aydın, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mazlum Kocaoğlu, asker ve emniyet mensupları ile Sönmez ailesinin yakınları katıldı. Namazın ardından omuzlara alınan kamyon şoförünün cenazesi ambulansa konuldu. Ambulansla Yaka Mezarlığına götürülen cenaze burada dualarla toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 17:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?