7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

PKK kurbanı şöförün evinde yas

Hatay'da terör örgütü PKK militanları tarafından öldürülen kamyon şoförü Fikret Sönmez'in Konya'daki evinde yas var.

Hatay'ın Dörtyol ile Erzin ilçeleri arasındaki Çağlalı köyü Kocadüz yaylası yakınlarında bulunan bir maden ocağını basan teröristler, erzak getirmesi için kente gönderdikleri 3 çocuk babası kamyon şoförü Fikret Sönmez'i (42) öldürmüştü.

Acı haber, Sönmez'in Konya'daki evine çabuk ulaştı. 3 aydır göremedikleri Fikret Sönmez'in ölüm haberi tüm aileyi yasa boğarken, yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretine geliyor.

Ağabeyinin her zaman bir kahraman gibi davrandığını belirten Nevzat Sönmez, "O arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda etmiştir. Bizim olayın nasıl yaşandığıyla ilgili çok fazla bir bilgimiz yok, ama ağabeyim her zaman arkadaşlarını korumak için elinden geleni yapar. Haberlerden izlediğimiz kadarıyla ağabeyimin arkadaşlarını kurtarmak için jandarmaya durumu bildirmesi sonucu bu olay yaşanmış. Çok üzülüyoruz. Ağabeyimin kanının yerde kalmayacağına inanıyorum" dedi.

10 kardeşten yedincisi olan Fikret Sönmez'in Kurban Bayramı'ndan sonra Hatay'daki taş ocağında kamyonla taş çekmeye başladığı öğrenildi. Sönmez'in cenazesi, bugün öğleden sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?