6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Plaklarına gözü gibi bakıyor!

Konya'da en eskisi 106 yıllık olan 400 taş plağa sahip saatçi Mustafa Yavuz, Batı'ya olan özentinin taş plağı unutturduğunu söyledi.

Yıllardır saatçilikle uğraşan 70 yaşındaki Mustafa Yavuz, en eskisi 106 yıllık olan yaklaşık 400 taş plağın yer aldığı koleksiyona gözü gibi bakıyor.

Günümüzde sanat müziğine artık kimsenin ilgi göstermediğinden şikayet eden Yavuz, Batı'ya özentinin taş plağı unutturduğunu belirtti.

Yaklaşık 21 yıldır taş plak biriktirdiğini söyleyen Yavuz, "Türk sanat müziğini ve gazeli çok severim. Fakat artık bu işe hiç önem verilmiyor. Eski plak ve sesleri şu anda arıyoruz. Bu plaklarda ders verici şarkılar ve türküler var. Aynı zamanda bir şarkı veya türkü kitap değerinde. Bir kitabı anlatır şekilde. Diğer taraftan insanı duygusal ve bilgi yönünden geliştirir, insanın ruhunu rahatlatıcı bir yapısı var" dedi.

Şu anda elinde 400'ü aşkın plak olduğunu ifade eden Yavuz, "Bunlar çok seçkin plaklar. Sevmediklerimi elimde tutmuyorum. Bunları su ile temizliyorum. Plaklarım için defter tuttum. Ayrı ayrı her şarkıcının plaklarını numaralandırdım. İstediğim plağı o defterden bakarak kolayca bulabiliyorum" şeklinde konuştu.

Mustafa Yavuz, plaktan gerçek Türk müziğini her dinlediğinde gözlerinin dolduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:59:32
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 17:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?