6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

PMYO 4. dönem mezunlarını verdi

Konya Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu 4. dönem mezunlarını verdi.

Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkılıç, Kaymakam İbrahim Ballı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile çok sayıda davetlinin katıldığı mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ereğli PMYO Müdür Vekili Mustafa Şahin, 2005 yılında 98 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan okulun ülkenin en genç okulları arasında olduğunu ifade ederek, “Ancak silah atış ve eğitim alanlarımız, havalı tabanca poligonumuz, bilgisayar ve yakın savunma salonlarımız, görsel ve uygulamalı sınıflarımız ile teknik donanım açısından ileri seviyelerde olduğumuzu ve bu ilerlememizi devam ettireceğimizi sevinerek belirtmek isterim. 42 ayrı ilden 400 öğrencisi ve 100 çalışanı ile hem Konya'nın, hem de Ereğli'mizin sosyo­kültürel hayatına, ekonomisi ve tanıtımına artı değer kattığımıza inanıyorum. Bugün için 362 olan öğrenci kapasitemiz çok yakında 400 olacaktır ve bunun içinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah bu sene 200 öğrenci alacağız" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın yeni güçler kazandığına değinen Vali Yardımcısı Nevzat Dalkılıç ise, “Bu okuldan mezun olacak polislerimiz her türlü bilgiyle donatılmış olarak Emniyet Teşkilatına taze kan olacaklardır” diye konuştu.

Dönem içinde başarılı olan ilk on öğrenciye hediyelerinin verilmesinin ardından mezuniyet töreni 176 mezunun yemin töreni ve tören geçidi ile son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 17:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?