6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polis hırsızların planını bozdu

Konya'da bayramdan önce pazarlarda satmak amacıyla çalıntı otomobille bir konfeksiyon dükkanından çok sayıda pantolon çalan hırsızlık şüphelileri, polis tarafından fark edilince malları otomobile yükleyemeden kaçtı.

Olay, saat 05.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi Eski Sille Caddesi Çevrekent Sitesi A Blok altında bulunan konfeksiyon dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan 5 kişi, bayram öncesi bir araya gelerek plan yaptı.

Hırsızlık şüphelileri, ilk olarak Bahattin Bolcan'a ait 42 EZ 723 plakalı otomobili düz kontak yöntemiyle evinin önünden çaldı. Daha sonra çalıntı otomobille aynı mahallede bulunan Abdullah Zenginbaş'a ait konfeksiyon dükkanına giden şüpheliler, otomobili sürücüsü direksiyon başında Nurdağ Sokak üzerinde bıraktı.

Bir kişi de gözcü olarak beklerken, şüphelilerden 3'ü konfeksiyon dükkanının kilidini kırarak içeriye girdi. Dükkanda bulunan çok sayıda kumaş pantolonu bir brandanın arasına koyan şüpheliler, malları site bahçesinde hazır bekleyen otomobile aktarmak isterken, ihbar üzerine bölgede çalıntı otomobili arayan polisler tarafından fark edildi.

Bunun üzerine şüpheliler, çaldıkları otomobili ve pantolonları bırakıp kaçmaya başladı. Bir şüphelinin yakalanacağını anlayınca bıçak çekmesi üzerine polis uyarı ateşi açtı.

Açılan ateş sonucu farklı yönlere doğru kaçan şüpheliler için bölgeye çok sayıda takviye ekip gönderildi. Yapılan çalışma sonunda şüphelilerden Mevlüt E. (25), Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından Yeditepe Caddesi'nde bir evin bahçesinde saklanırken yakalanarak gözaltına alındı.

Mevlüt E.'nin hırsızlık suçundan yattığı Konya Açık Yarı Cezaevi'nden 2 hafta önce firar ettiği ve polis tarafından arandığı öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Mevlüt E., ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay yerinde bulunan otomobilde ve iş yerinde incelemelerde bulunan polis, şahıslara ait parmak izi aradı. Çok sayıda vatandaş silah sesiyle birlikte olay yerine toplandı. Kaldırıma bırakılan pantolonlar polis tarafından tek tek sayılarak not alındı. 310 adet olduğu belirlenen kumaş pantolonlar çevredeki vatandaşlar tarafından iş yerine taşındı.

Kaçan diğer 4 şüphelinin kimliklerini tespit eden polis bölgede geniş çaplı araştırma başlatırken, soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?