6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

`Polis İmdat` lüzumsuz meşgul ediliyor

Konya'da 155 Polis İmdat'ı arayan 320 bin 400 kişiden sadece 31 bin 449 kişi doğru ihbarda bulunurken, 16 bin 20 kişi de asılsız ihbarda bulundu.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat merkezine gelen cevapsız çağrı ve asılsız ihbarlar polisi zor durumda bırakıyor. 1 Ocak 2008 tarihinden Ekim ayı başına kadar olan dönemde 155 Polis İmdat telefonuna 320 bin 400 çağrı geldi.

Gelen ihbar telefonlarından 115 bin 686'sı asılsız çağrı çıkarken, 16 bin 20'sinin de lüzumsuz ve kasıtlı olarak arayıp meşgul etme olduğu belirlendi. 157 bin kişi ise bilgi, yardım ve tekrar arama yaptı. Meydana gelen olaylarla ilgili ise sadece 31 bin 449 kişi arayarak yardım istedi. Her olayı değerlendiren haber merkezi asılsız ihbarlara karşı da tedbir aldı.

İKİ KEZ BOMBA İHBARI YAPILDI

155 Polis İmdat telefonuna iki kez bomba ihbarı geldi. Polis bu ihbarı ciddiye alarak yaptığı araştırmanın sonucunda bomba ihbarının asılsız olduğunu ortaya çıkardı. Bomba ihbarını veren kişiyi aradığı telefon numarasından araştıran polis, şüphelileri yakalatarak ceza almasını sağladı.

Yetkililer, gelen asılsız çağrıların kendilerini çok meşgul ettiğini belirterek, "Özellikle çocuklar Polis İmdat'ı çok arıyor. 155'in kolay tuşlanması ve ücretsiz olması nedeniyle binlerce asılsız çağrıyla ilgilenmek zorunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra canı sıkılan sohbet etmek veya arkadaşları arasında eğlenmek için asılsız ihbarlar veriyorlar. Bunlar bizim gerçekte müdahele etmemiz gereken olayların ihbarını almamıza engel oluyor. Bize gelen ihbarın bir saniye önce ulaşması belki de bir hayatın kurtulması demek. Bu nedenle asılsız ihbar yapanların ve küçük çocukları olan ailelerin daha duyarlı olmasını istiyoruz" dediler.

Öte yandan, 155 Polis İmdat telefonlarının bulunduğu haber merkezinde kullanılan teknolojik sistem sayesinde özel numaradan arandığında bile herkesin numarası belirlenebiliyor. Polis gelen asılsız ihbarların sahibini çok rahatlıkla bularak haklarında yasal işlem başlatıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?