6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polis Merkezi hizmete girdi

Polis-vatandaş işbirliği ile Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Özalkent Mahallesi'ne yaptırılan Özalkent Polis Merkezi yeni binası törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Sağlam, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şube müdürleri, polis amir ve memurları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Özalkent bölgesinin Konya'nın en çok göç alan bölgesi olduğunu belirterek, "Selçuklu ilçesinde 4 polis merkezimiz hizmet veriyor. Bu yeni yapılan polis merkezi ise 150 bin kişiye hizmet verecek bir merkez olacak. Günümüzde suç profili gelişen teknolojiyle birlikte değişiyor. Bu yeni suçlarla mücadele içinde polisimizin kendini geliştirmesi gerek. Yapılan araştırmada modern binaların daha iyi çalışmaya yüzde 19 oranında katkı sağladığı belirlenmiş. Bizde polisimizin daha iyi çalışabilmesi için Konya İl Özel İdaresi'nden bu arsayı 25 yıllığına aldık ve 6 ay gibi kısa bir sürede bu modern binayı tamamladık" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek yeni polis merkezini hizmete açtı. Bin 724 metrekare alan üzerine kurulu Özalkent Polis Merkezi'nin 670 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:37:58
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 14:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?