6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polis okulunda mezuniyet sevinci

EREĞLİ POLİS OKULUNDA MEZUNİYET SEVİNCİ

Konya'nın Ereğli ilçesindeki, Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 5. dönem mezunlarını verdi.

Ereğli PMYO bahçesinde düzenlenen mezuniyet ve yemin törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Halkapınar Kaymakamı Ersin Boylu, Karapınar Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve mezun olacak öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Ereğli PMYO Müdürü Mustafa Şahin, 98 öğrenci ile eğitime başlayan okulun bu gün 400 öğrenci kapasiteli ve 156 mezun veren bir konumuna ulaşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şahin, 2 yıllık eğitimde mezunları Anayasa da nitelikleri belirtilen Türk kültür ve maneviyatına sahip polis memurları olarak yetiştirdiklerini dile getirdi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, 5 yıl önce çeşitli imkansızlıklar ve sıkıntılar içerisinde eğitim hayatına başlayan okulun, bugün hem polis teşkilatına yakışır bir şekilde, hem de çocuklarını buraya emanet eden ailelerin güvenini kazanmış olarak hizmet verdiğini kaydetti. Vali Doğan, "Öğrencilerin burada aldıkları eğitim, onların kültür yapılarına, dolayısıyla da hayatlarına şekil vereceklerdir. Şu da unutulmamalıdır ki; iyi eğitim almış bir polis, huzur ve güvenin teminatıdır" dedi.

Konuşmaların ardından yemin eden 156 öğrenci polis teşkilatına katılmış oldu. Öğrenciler adına okul birincisi Erhan Yakmaz, mezuniyet kütüğüne plaket çakarken, Karate gösterisi yapıldı. Vali Doğan'ın ilk 5'e giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

EREĞLİ POLİS OKULUNDA MEZUNİYET SEVİNCİ
EREĞLİ POLİS OKULUNDA MEZUNİYET SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 16:20:03
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?