6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polis şüpheli ararken bebek buldu

POLİS ŞÜPHELİ ARARKEN BEBEK BULDU

Konya'da sabah erken saatlerde şüpheli şahıslar üzerinde araştırma yapan sivil polis memuru, cami önünden geçerken kaldırım üzerinde terk edilmiş bir günlük bir bebek buldu. Polis, üşüyen bebeğin üzerini battaniye ile örttükten sonra sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay, merkez Meram İlçesi Uluırmak Mahallesi Karaman Caddesi'nde bulunan Ali Hoca Camisi önünde meydana geldi. Sivil polis memuru, ekip otosuyla şüpheli şahıslara karşı araştırma yaparken cami önünde kundak bezini fark etti. Kundak bezinin bulunduğu yere giderek kundağı açan polis, terk edilmiş bir günlük bebek buldu. Bebeğin üşüdüğünü fark eden polis, çevredeki bir evden battaniye alarak bebeği sarıp sağlık ekiplerine haber verdi.

Ambulansla Ali Hoca Camisine gelen sağlık ekipleri bebeği alarak, sağlık durumunu kontrol etti. Bebeğin sağlık durumunu kontrol eden hemşire bebeğe çok sevdiği yeğeninin ismi olan "Rana" adını koydu. Üşüyen Rana bebek, ambulansla Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Servisi'ne kaldırılan Rana bebek, çok üşüdüğü için küvöze alındı. 51 santimetre boyunda ve 2 kilo 900 gram ağırlığında olan Rana bebeğin bir günlük olduğu tahmin ediliyor. Sağlık kontrolünden geçirilen Rana bebeğin durumunun iyi olduğu belirtildi. Rana bebeği kontrol eden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Nazım Önder, "Bebeğimiz soğukta kaldığı için çok üşümüş. Sağlık durumu gayet iyi ama biz tedbir amaçlı küvöze aldık" dedi.

Öte yandan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri de bebeğin annesinin bulunması için çalışma başlattı. Rana bebek, hastanede tedavisi tamamlanmasının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na teslim edilecek.

POLİS ŞÜPHELİ ARARKEN BEBEK BULDU
POLİS ŞÜPHELİ ARARKEN BEBEK BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2010 Pazar 09:56:01
Güncelleme :18 Temmuz 2010 Pazar 10:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?