6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü Konya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıt Alanı'nda, Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve emniyet teşkilatının tam kadro katıldığı törende ilk önce Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okundu.

Emekli polis memuru Nizamettin Elma, "Meslektaşıma", polis memuru Mesut Işık ise, "Türk Polisi" adlı şiirlerini okudu.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Polis Teşkilatı'nın 163 yıldır halkın gönlünde hak ettiği yeri aldığını belirterek, "Polisimiz suç odaklarının, çetelerin korkulu rüyası haline gelmiştir. Konya Polisi olarak halkımızın huzuru ve güvenliği için her şeyi yapıyoruz. Türkiye genelinde kabahatler kanununu en iyi uygulayan şehiriz. Organize suç örgütlerine darbeler vurduk, köklerini kazıdık. Toplum destekli polis sayesinde halkımızla hep bir arada olduk. MOBESE sistemini kurduk, önleyici hizmetlerle büyük suçların önüne geçtik. Halkımız da bize maddi ve manevi her türlü desteği sağladı. Bundan sonra da halkımızla el ele çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra Konya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yer alan araçlarla kortej geçişi düzenlendi. Kortej geçisi vatandaşlardan alkış alırken, en çok ilgiyi polis köpekleri ve zırhlı araçlar çekti. Polis kıyafetli çocuklar da kortej geçişi sırasında polislere el salladı. İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da, polis kıyafetli çocukları selamlayarak onlarla tokalaştı.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:07:22
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 13:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?