4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Polise kendini ihbar etti

Konya'da, bir kişinin bıçakla adam yaraladığı ve belediye otobüsünde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, otobüsü durdurarak eşkali verilen şahsı yakaladı. Ancak tüm aramalara rağmen yaralı şahıs bulunamayınca yapılan incelemede, ihbarda bulunan şahsın elinde bıçakla otobüste yakalanan kişi olduğu ortaya çıktı.
 
Edinilen bilgiye göre, 10 Kasım 2006 Cuma günü saat 21.30 sıralarında 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir kişi kendisini astsubay olarak tanıtarak, "Hatıp Yolu'nda bıçakla yaralama olayına şahit oldum. Yaralayan şahıs elinde bıçakla belediye otobüsüne bindi. Otobüs şehir merkezi istikametine gidiyor" dedi. Eşkali de veren ihbarcı daha sonra telefonu kapattı. Hemen harekete geçen polis ekipleri, seyir halindeki otobüsü durdurdu. Otobüse binen polis arka koltukta oturan eşkale uyan şahsı elinde bıçakla yakaladı. Yakalanan Ali A. (24) polise kendisinin bıçakla adam yaraladığını söyledi. Ali A, polis ekiplerinin bıçakta kan izi olmadığını söylemeleri üzerine bıçağı yıkadığını ifade etti. Ali A. gözaltına alınırken, yaralandığı belirtilen şahsın bulunması için harekete geçen polis ekipleri, tüm hastaneleri saatlerce aramasına rağmen yaralı şahsa ulaşamadı. Bunun üzerine polis ihbar yapılan cep telefonu numarasını aradı, ancak telefona ulaşılamadı. Telefonun kime ait olduğunu araştıran polis, ilginç bir sonuçla karşılaştı. Telefonun yakalanan Ali A'ya ait olduğu tespit edildi.

Soruşturma sonucu Ali A'nın cep telefonundan polisi arayarak, görgü şahidi gibi kendi eşgalini verip polise yakalattığı anlaşıldı. Ali A'nın cep telefonundan ihbarda bulunduktan sonra cep telefonunun kartını çıkarıp attığı belirlendi. İfadesi alınan Ali A'nın, ailevi sorunları nedeniyle bunalıma girdiğini ve böyle bir şey yaptığını söylediği öğrenildi.
 
Ali A. ifadesinin tamamlanmasının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve suç uydurmadan adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?