4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Polisi şaşırtan bomba düzenekleri

KONYA Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Konya, Antalya ve Isparta’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan PKK’lıların evlerinde ele geçirilen cep telefonu ve kol saatine ayarlı bomba düzenekleri polisi bile şaşırttı.

Halen sorguları süren ve bugün adliyeye çıkarılması beklenen zanlılardan bomba uzmanı olduğu belirlenen Serhat T.’nin ilk 24 saat ifade vermeyi reddettiği, ardından örgütün Kuzey Irak’taki yapılanma süreci ile ilgili polise ayrıntılı bilgi verdiği belirtildi. Emniyet kaynakları, ele geçirilen özellikle cep telefonuna ve kol saatine ayarlı bomba düzeneklerinin kendilerini şaşırttığını belirterek şöyle dedi: 

“PKK’nın bu konuda yeni bir takım örgütsel stratejiler geliştirdiği görülüyor. Şahıslar son derece iyi örgütsel eğitim almışlar. Serhat T., 3 yıl boyunca İran ve Kuzey Irak’taki ‘Özel Kuvvetler’de eğitim almış ve 6 ay önce de Türkiye’ye giriş yapmış. Gözaltı süresinin ilk 24 saatinde zanlıların tümü adeta kilitlendi. Polisle tek kelime bile konuşmadılar. Daha sonra ekiplerimiz hepsini çözdü. Serhat T., örgütün Kuzey Irak’taki yapılanmasına ilişkin ayrıntılı ve çok önemli bilgiler verdi.'' Gözaltında bulunan 6 kişinin sorguları halen sürüyor. Zanlıların bugün öğleden sonra Cumhuriyet Savcılığı’na sevek edilmeleri bekleniyor.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 13:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?